Here 4U - Året som varit

2015-05-09

Here 4U - Året som varit

Under året har VCG:s Here4U hunnit med en mängd spännande aktiviteter. Elevgruppen i Here4U har varit flitig. hunnit med mycket. Och det har bidragit till en ..

Vi började året med en insamling i samarbete med andra skolor, det blev tidningsartiklar, teve och radio och slutligen resa till Aten för att lämna över allt som var insamlat.

Vi passar på att tackar alla som hjälpte till och bidrog. Flyktingarna uppskattade verkligen Din insats, varje bidrag, även de små, bidrog till att stärka och vara behjälplig människor på flykt.

Vi hjälpte ochkså till med FN-dagen på skolan, där årets tema var flyktningskrisen i Europa. Dagen var fylld med olika aktiviteter, där eleverna fick uppleva och leva in sig i rollen som flykting med olika värderingsövningar och praktiska övningar.

För att sprida vänskap och öka gemenskap och samhörighet firade vi Alla Hjärtans Dag med speed-kompis-dating. Upplägget till denna aktivitet var att eleverna fick sitta och samtala med varandra i 5 minuter innan de skiftade plats för nästa kompis. Detta genomfördes i kafeterian, som hade dekorerats med ett hav av ballonger. Dagen var fylld av prat, skratt och kärlek. Dagen uppskattades av både elever och personal.

Fotbollsturningen med alla Here4U hölls i vanlig ordning även i år. VCG representerades av Ismail, Dekran, Rafi, Elfreo, Aziz och MJ. Tyvärr kunde inte laget prestera som man gjorde tidigare och vinna turneringen, det blev förlust i semifinalen denna gång. Nästa år tänker Here4U bärga hem titeln och återupprätta hedern.

Vi har också samarbetat med elevrådet i ett interkulturellt projekt för att utveckla och implementera den interkulturella pedagogiken i skolan. Projektet är i sin början och kommer under kommande termin att fördjupas och utvecklas vidare.

Vi i Here4U har fortlöpande jobbat med förebyggande arbete. Vi vill att alla skall känna sig trygga och uppskattade i skolan. Vi vill att alla skall känna tillhörighet, ingen skall känna sig utanför. Vi driver denna organisation på skolan för att alla elever ska känna sig delaktiga och trygga. Genom de olika aktiviteterna har vi nått elever från olika kulturer och bakgrund.

Så, var med och umgås med oss! Alla dagar finns det en Here4U medlem på plats i skolan. Vill du vara med och engagera elever till en mer positiv och trygg skolmiljö så tveka inte att kontakta oss. Om du är intresserad av att vara med, skriv din motivering och lämna den i Janes fack.

HERE 4 U

Är du redo att se världen?

Här gör du enklast din ansökan till Västerås Citygymnasium. Skriv ut, fyll i, skicka in och du är på väg.
Varmt välkommen med din ansökan - vi ser fram emot att träffa dig!